Tiedättehän "for dummies" -kirjat? Näitä selkokielisiä oppaita löytyy melkein aiheesta kuin aiheesta: Internet for Dummies, Dog Trainig for Dummies, Quilting for Dummies...

Tarvitsisin sellaisen hakuteoksen, josta löytäisin vastaukset ongelmiini. "Avioero mielessä? katso sivu 187. Tarvitset vastauksen kaikkeen? mene sivulle 42"

Jotta kaikkea ei tarvitsisi opetella kantapään kautta. Sillä minä opin tekemällä. Omaksun helposti vaikkapa uuden ohjelman näpräilemällä sitä itsekseni. Varsinaisen instrumenttini lisäksi olen opetelut soittamaan mm. kitaraa ja pianoa korvakuulolta. Matematiikkaa esimerkkejä ratkomalla. Pyörän korjauksen purkamalla sen osiin ja kokoamalla uudelleen.

(Kielioppia ei valitettavasti opi kokeilemalla ja ihmettelenkin miksei yhtään kielipoliisia ole vielä eksynyt blogiini. Tai sitten he ovat sokeutuneet kun yhydssana- ja pilkkuvirheeni ovat polttaneet heidän verkkokalvonsa)

Ihmissuhdesotkujen selvittäminen virheitä tekemällä on varsin uuvuttavaa. Kokeiluja ei saa anteeksi. En tiedä olenko tarpeeksi vahva kantamaan tekojeni seuraukset. Rikonko perheeni vai minuuteni? Onko mahdollista löytää vielä kompromissi?

Miksei joku voisi vain ottaa minua kädestä kiinni ja sanoa: "Jessamine pieni, ruoho on samaa kuivaa heinää aidan toisellakin puolella, mutta katsoppas kuinka herkullisia ratamoja kasvaa aivan jalkojesi juuressa. Älä turhaa kiipeä aidan yli. Putoat vain nenällesi".

- - - -

Kerran erityisen tuskallisen ajanjakson jälkeen sanoin miehelleni, että hänen pitää kohdella minua paremmin. Puhua niinkuin puhuu muillekkin ihmisille. Että rakastan häntä kyllä, mutta en kestä ihan mitä vaan. Rakkaus loppuu jos sen väkivalloin tukahduttaa. Ja voi sitä huudon ja vihan määrää minkä laukaisin. Mies tulkitsi sanani uhkailuksi ja pani kovan kovaa vastaan. Toivon etten olisi kokeillut tätä lähestymistapaa...