Edellisessä kirjoituksessani kerroin, että aion lähteä suhteesta jos pääsen hakemaani koulutukseen. Siihen liittyen olen pohtinut järjestelyjä.

Mutta miten yksinkertaiset asiat voivatkin tuntua niin vaikeilta, kun hoidettavien asioiden määrä on iso? Olen miettinyt mitä asioita voisin hoitaa valmiiksi ja mitä pitää saada hoidettua heti, jos päädymme eroon. Ihan varmaa nimittäin on, että mies haluaa asumuseron välittömästi kun sanon lähteväni.

Netistä löytyy muuttajan muistilistoja, mutta miten kukaan ei ole tehnyt eroajan muistilistaa? Luulisi että näillä eromäärillä sellainen olisi monelle enemmän kuin tarpeen. On niin tolkuton määrä yksityiskohtia, jotka pitää ottaa huomioon.

Minulla ei ole mahdollisuutta lunastaa kotiamme, vaan on selvä että mies jää siihen asumaan. Tarvitsen siis asunnon ja sinne välttämättömimmät kodinkoneet, astiat ja tekstiilit. Nämä on vielä helppo listata. Mutta sitten on liuta monimutkaisempia asioita kuten vakuutukset, jotka on nyt meillä sidottu yhdeksi paketiksi sisältäen kaiken auto- ja kotivakuutuksista henkilökohtaisiin sairasvakuutuksiin. Pankkitili on yhteinen ja luottokorttikin miehen nimellä. Jopa plussakortti on miehen nimissä. Säännölliset laskuni ovat suoraveloituksessa – sieltä yhteiseltä tililtä.

Mies on hifistelijä nörtti ja hoitanut aina kaiken nettiin yms. liittyvät asiat. Uuteen kotiini tarvitsen mahdollisimman pian nettiliittymän tai sekoan vierotusoireisiin. Mistä saa tietoa mikä on riittävä nopeus tai millainen liittymä on mahdollinen? Sähköpostitkin ovat omalla palvelimellamme kuten myöskin kaikki tallentamani tiedostot...

Lasten pitää pysyä kirjoilla nykyisessä osoitteessa, jotta päiväkoti ei vaihdu ja pääsevät lähikouluun. Mutta jos haen asuntoa "yksin" voin suoraan sulkea pois kaupungin vuokra-asunnon tai muut kohtuuhintaiset vaihtoehdot.


Sain juuri tiedon siitä koulutuksesta – minua ei valittu. Olen siis takaisin ensimmäisessä ruudussa. Mutta reaktioni antaa kyllä hyvin suuntaa: en ollut helpottunut vaan pettynyt.

Järjestettävien asioiden listalle pitää nyt lisätä työpaikka...