Herkkävatsaisille varoituksena, tämä kirjoitus kannattanee jättää lukematta.

Ajattelin, että joululoman aikana meillä olisi aikaa ja rauhaa käydä läpi parisuhdetta. Ja sen lopettamiseen liittyviä käytännönasioita. Ilmeisesti mies myös huomasi tämän mahdollisuuden, koska hän on sopinut virailuja ja vierailijoita jokaiselle päivälle...

Tänään kylässä kävivät miehen isovanhemmat. Pappa >90v ihan hauska ja elämäniloinen tapaus, huono kuulo rajoittaa keskustelua. Mutta jostain syystä vanhus on ottanut minut uskotukseen ja soittelee jatkuvasti purkaakseen pahaa mieltään, kun tyttärensä tai tyttärenpoikansa ei ole ollut häneen yhteydessä riittävästi. Mummu on älykäs ja elämää nähnyt nainen, jonka kanssa tunnumme olevan samalla aaltopituudella.

Useaan otteeseen kahvittelun ja rupattelun aikana mies totesi kuinka on niin isoisänsä kaltainen. Kommentti "mistähän tämänkin piirteen olen perinyt" kuultiin moneen kertaan.
Vanhukset olivat ensimmäistä kertaa tässä talossa visiitillä ja mies esitteli innoissaan eri huoneita ja älytalon ominaisuuksia. Jossain vaiheessa mies jäi mummun kanssa kahden kotiteatteria ihmettelemään kun pappa lähti käymään vessassa. Suoriuduttaan koitoksesta pappa istahti viereeni sohvalle ja jäi siihen jutustelemaan. Hetken päästä mies ja mummu liittyivät seuraan ja pappa närkästyi tästä kovin: "Heti pitää tulla kyttäämään kun on saumaa nuoren naisen kanssa".

Nieleskelin ajatuksiani ja pidin suuni kiinni. Mummu kommentoi jotain siitä, kuinka miehet eivät ikinä aikuistu. Mutta minun mieleeni jäi vain tämä kammottava kuva tulevaisuudesta:
Kuinka seksin vääristymä ei lopukkaan vanhuuden myötä, vaan mies vielä yli 50 vuoden päästä ahdistelee minua harrastamaan seksiä kanssaan silloinkin kun voisi vähemmän kiinnostaa. Tokikaan sitten ei enää vehkeet toimi entisellä mallillaan, vaan vaatimuslistaan tulee lisänä miehen "auttaminen" jotta homma onnistuu. Ja luonnollisesti jos en auta, en rakasta - en ole myöskään rakastamisen arvoinen.

Mies saa selittää kavereilleen miksi en ole kotona kun tulevat vierailulle. Minä en halua olla katsomassa missä tilassa suhteemme on vuosien päästä. Tämä teatteri päättyy heti joulun jälkeen.